23 Mayıs 2013 Perşembe

RUH HALİ

Bazen Kendiyle Başbaşa Kalmak İster İnsan Yalnızlığıyla Durulmak Bir An Bile Olsa Dünyada Tek Kalmak Yada Öyle Hissetmek İster..Herkes Fazlalıktır Sanki Aile,dost,Sevgili..Kimsenin Sesini Duymak İstemez ya Ve Hiçbirşeyin Umrumda Olmamasını Sadece Bir An İçin..İşte Öyleyim Sanki İstiyorum ki Geçmişi Geleceği yaşanılanı ve Yaşanalıcakları Düşünmeyeyim Sırf Kendim Olayım Kendimle Kalayım..
Bir Ben Çıkartayım Benim içimden..Öyle Bir Ben ki Herşeyi Silsin Zihnimden..Dünyaya Yeniden Gelmiş Gibi Olayım.O kadar Olayım ki Bebek Gibi Kokayım Yeniden.Yeniden Öğreneyim Okuma Yazmayı Ve de Oyun Oynamayı Ama Hayatla Değil Çocukça Oyunları...Körebe Oynayayım Mesela Kapayayım Gözümü Ve Açtığımda Değişsin Dünya.Değişsin Hayat..Saklambaç Oynayayım Yahut Saklanayım En Ücra Köşelere Bulamasın Beni Karamsarlığım Geçmişim Gelmesin Peşimden Kovalamaca Oynarken Ardımda Bırakayım Acılarımı..Gözyaşlarımı Uçurtma Yapıp Uçurayım Göklere Yağmur Olup Yağsınlar Gitsinler..
Ağır mı Geliyor Bir Zaman Sonra Herşey İnsana Yoksa Ben mi Ağırım Bu Dünyaya..Kaçta Kaçı Toplarsam Bir Ben Ederim Acaba Yoksa Etkisiz Elemanmıyım Anlamam ki Matematikten..Şiirler Yazsam Döksem İçimi Hangi Satırlarda Bulurum Benliğimi...Karmakarışık Darmadağınım Annem Görse Yüreğimdeki Dağılmışlığı Kızar mı Odamı Dağınık Gördüğü Gibi..
Ben Yine Döneyim Hayatın Kendisine.Sorular Cevaplar Bitmiyor Zamanda Yetmiyor Üstelik Sorgulamaya..Hayatın Götürdüğü Yere Gitmek En İyisi...

LÜTFEN BUNU HERKES ÇOK DİKKATLE OKUSUN...!!



 
21 yaşındaki bir genç mangalda kömürleri yaktıktan sonra, ateşin hazır hale gelmesini beklerken 2 .. 3 dk kadar kömüre ve ateşe bakarak bekledi...
Sonra bir anda ciğliklar atarak bagırmaya, tepinmeye basladı, etrafindaki hiç kimse ne olduğunu anlamiyordu. Baktılarki olmayacak çocuğu Dr.a götürmüşler. ve orda çocugun kör olduğunu, kontakt lens plast
ik oldugu icin, gözun icinde eridigini ve bir daha göremyeceğini ögrenmisler...
...
Lutfen sizde. kendiniz ve sevdikleriniz icin dikkat edin. Böyle ateşe yakin yerlerde gözlerinde lens olduğu halde yaklaşmayın/yaklaşmasınlar..!

TOPLUM DUYARLILIĞININ ARTMASI İÇİN, LÜTFEN, PAYLAŞALIM...!

MUTLU OLMAK İÇİN PARAYA GEREK YOKTUR...


20 Mayıs 2013 Pazartesi

....

Bir salkım üzümden 2 şer 2 şer kopardığınızda en son 1 adet kalır. Buda Allahın bir mucizesidir.
 
 
 

BİZ KİM MİYİZ?

BİZ KİM MİYİZ..?

- Korkusundan Çin seddi yaptırılan (Mete)
- Avrupa'ya aman dileten (Attila)
- 50 binle 200 bin kişilik orduyu yok eden (Alparslan)
- 2 bin kişi ile 500 bin haçlı ordusunu Hatay'a kadar kovalayan (Kılıçarslan)
... - 40 çeriyle binlerce kişilik Çin'e karşı duran (Kürşad)
- Gemileri karadan yürütüp çağ kapatıp çağ açan (Fatih)
 


TORUNLARIYIZ....!!
NOT: Bunlar sadece birkaçı.
 

SEN HANGİSİSİN?


EMİNİM HEPİNİZ BİR KEREDE OLSA DENEMİŞSİNİZDİR.:)

BU KUŞ GRİBİ ÇOK DAHA TEHLİKELİ!!!

Bu kuş gribi daha tehlikeli!

Çin'deki kuş gribinin yeni türünün, bilinen diğer tür kuş gribi türlerine oranla insandan insana geçme ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirildi.


SON.TV / Çin'deki kuş gribinin yeni türünün, bilinen diğer tür kuş gribi türlerine oranla insandan insana geçme ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirildi.
Çin ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) ortaklaşa hazırladığı raporda, "H7N9" virüsünün diğer kuş gribi türlerine göre daha kısa sürede bulaştığı ve diğer griplere göre daha hızlı adapte olabildiği, genetik değişimler gösterebildiği belirtildi.

DSÖ'nün Çin hükümetine, H7N9'un mevsimsel grip sezonunun yaz ayları nedeniyle yavaşlamasına rağmen alarm durumunda olması yönünde tavsiyede bulunduğu ifade edilen raporda, yeni tür virüste hala belirsizliklerin olduğu vurgulandı.

Çin, mart ayının sonunda resmi olarak ilk vakayı bildirmiş, özelikle doğu eyaletleri başta olmak üzere virüs toplam 130 kişide görülmüştü. Vakalardan 35'i hayatını kaybederken, 57 kişi tedavi edilmişti.

TUTUKLU EŞİNDEN HAMİLE KALDI

20 Mayıs 2013 Pazartesi 01:03

Tutuklu Eşinden Hamile Kaldı

İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Tamir ez-Zaanin'in eşi Hena ez-Zaanin, hapishaneden kaçırılan spermle hamile kalan ilk Gazzeli kadın oldu.
 

Hena ez-Zaanin, eşinin evliliklerinden 3 ay sonra 2006 yılında İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığını ve 12 yıl hapse mahkum edildiğini söyledi.
Esirlerden biri tarafından hapishaneden kaçırılan spermin döllenerek rahmine yerleştirildiğini ifade eden Hena, "Bu iş için şer'i izin aldık. Muhafazakar bir toplumda yaşasak da herkes tahlil sonuçları çıkmadan bizi tebrik etmeye başladı ve bunun hakkımız olduğunu söyledi" dedi.
Embriyonun rahme yerleştirilmesi işleminin başarılı olduğuna ilişkin müjdeli haberi önceki gün aldığını belirten Hena, sperm kaçırma eylemi hakkında "güvenlik gerekçesiyle" ayrıntılı bilgi vermezken, bunun "benzersiz bir direniş" olduğunu ifade etti.
Esirler Araştırma Merkezi Müdürü Rafet Hamdune de Gazze'de bir ilk olan bu deneyimin gerçek bir direniş olduğunu kaydetti.
Kudüs Müftüsü İkrime Sabri ve Hamas liderlerinden Hamid el-Beytavi gibi Filistinli bazı din adamları, esir eşlerinin spermin dışarıda döllenerek rahme yerleştirilmesi yönteminin mubah olduğu yönünde fetva vermişti.
İlk defa Ağustos 2012'de hapishaneden kaçırılan spermle hamile kalan Filistinli Ammar ez-Zeyn'in eşi bu tür uygulamalara öncülük etmiş, sonrasında Batı Şeria'da bu yöntemle 4 Filistinlinin eşi hamile kalmıştı.

19 Mayıs 2013 Pazar

COOL TOOL FOR SCHOOLS

                              ANIMOTO
WHAT IS IT?
It is used to make video. You can make enjoyable videos using this program.
HOW TO MAKE  A VİDEO?
You can make at three steps.

1) INSERT PHOTOS & VIDEOS
Upload from your computer or grab from Facebook, Instagram, Picasa, Flickr and else where.
2) CUSTOMIZE YOUR STYLE
Select a video style, choose  some music, add a few words of you row and poof!
3 WATCH & SHARE
Observe the awesomeness that is an Animoto video, and  share it online with people you love.
WHO USES THIS PROGRAM  IN  THE BEST WAY?
Photographer, Realtors, Small businesses,  Memory kepers use this program.
WHEN IS IT USED?
It is used to send different videos from your mobile phone.
It is used to introduce the newest products  in business life.
It is also used to create new video styles.
WHY MIGHT YOU NEED TO BE CAREFUL WITH THIS TOOL?
If malice persons use this programme, it may be dangerous. This programme is limited. You can use in particulary limited. After then it isn’t allowed to be used by.




WORDLE
WHAT  IS IT?
 It is a toy for generating “word clouds” from text  that  you  provide. The clouds give greater prominence to words that appear more frequently in the source text. You can weak your clouds with different  fonts, layouts, and color schemes. The images you create with Wordle are yours to use however you like. You can print them out, or save them to the Wordle gallery to share with your friends.
HOW TO BE USED  WORDLE?

You can watch at youtube  how to used wordle.
 http://www.youtube.com/watch?v=QeEiSpwx9f0  
WHO  USES  THIS PROGRAM IN THE BEST WAY?
Students use to rank themes and symbols in literature  by typing most important themes or symbols.
Companies can  use this program to make up advertisement.
WHEN IS IT USED?
Wordle is useful for  brainstorming or reflecting, remembering vocabulary, studying for an exam, summarizing a chat or discussion, adding a visual element to a blog post, sharing thoughts or notes on a certain subject, exploring colour palettes or fonts, creating fun thank you notes or greeting cards for friends

WHY MIGHT YOU NEED TO BE CAREFUL WITH THIS TOOL?
This programme is paid,so  you must be careful.




                        SONGZA


WHAT IS IT?
Songza is a free music streamig  and recommodation  service.
HOW TO BE  USED?
You can watch at youtube how to be used.
WHO USES THIS PROGRAM  IN  THE BEST WAY?
Everybody can use this programme. Especially music experts.
WHEN IS IT USED?
At home, at work, at school  you can use. When you need, you can use this programme.
WHY MIGHT YOU NEED TO BE CAREFUL WITH THIS TOOL?
Songza offers playlists for activities such as waking up, working out, commuting, concentrating, unwinding, entertaining, and sleeping.  Users can vote songs up or down, and the service will adapt to the user's personal music preferences.